Laego-evenement ‘Geef kleur aan je leven’ heel geslaagd

Begin februari vond de jaarlijkse Laego-tweedaagse plaats. Een enthousiasmerend evenement, vóór en door kaderartsen Eerstelijns Ouderengeneeskunde georganiseerd. Dit jaar heeft de RAEGO Noord Holland invulling gegeven aan het programma, en een kleurrijke tweedaagse neergezet voor de ruim 120 deelnemers.

De tweedaagse werd prachtig geopend door Mark Mieras, wetenschapsjournalist en gespecialiseerd in het brein. Hij heeft laten zien hoe de hersenen gestimuleerd worden, en benadrukte dat het voor ouderen goed is actief te blijven “Hoe meer plezier in een activiteit, hoe beter”.
In diverse praktische workshops werd vervolgens stilgestaan bij polyneuropathie, het gehoor en de visus. En ook de smaak en (onder)voeding kwamen aan de orde. Er was zelfs een proeverij waarin ‘oude smaken in een nieuw jasje’ werden ervaren.
Het kleurrijke thema kreeg ook vorm op andere gebieden: het gebruik van de cross culturele screening bij allochtone ouderen, en de roze loper die instellingen kunnen verkrijgen voor homoparticipatie.

Prachtige ervaringen waren er ook met ‘foutloos leren’ bij dementerenden en over de edomah, de ergotherapeute voor dementerenden en de mantelzorger. De afsluiting was een, á la college tour, interview met Eric van der Burg, wethouder Zorg en Welzijn en Ouderen van Amsterdam. Hij gaf een eerlijke stand van zaken rondom de thema’s ‘senior friendly city’ en de dementievriendelijke samenleving: het kan veel beter worden.

We kijken terug op een zeer geslaagde Laego-tweedaagse en wensen de intervisiegroep Nijmegen veel succes met de voorbereidingen van de volgende tweedaagse, die op 17/18 januari 2019 plaatsvindt. Schrijf je voor 1 november in voor de komende Laego tweedaagse in januari.

Foto RAEGO NH: Arnout Blankert, Roos Daan, Marja de Bruin, Anja Thio, Annemieke Glas, Brent Veldman, Liesbeth Vos en Frank Broekema

U kunt zich hier inschrijven voor de Laego tweedaagse op 17 en 18 januari 2019:

Inschrijven Laego tweedaagse Stap voor Stap Besluiten