Beste kwaliteitsproject

Dit jaar zijn er 17 nieuwe kaderartsen afgestudeerd. De laatste bijeenkomst was spectaculair met een korte presentatie van de kwaliteitsprojecten. Het project waar Marieke Roest aan heeft gewerkt werd verkozen tot het beste project. In het project werd het traject voor opname van acute ouderenzorg patiënten in de regio Delft en omstreken onder de loep genomen. Er werden knelpunten geïdentificeerd en aangepakt om de zorg voor ouderen te verbeteren.

Het project van Marieke blinkt uit in aanpak, samenwerking en impact en heeft als belangrijk ingrediënt ook pijlers voor continuïteit. Marieke is direct na de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde met de kaderopleiding gestart en aan de slag gegaan in haar eigen regio bij Pieter van Foreest (V&VT-instelling). Ze vertelt dat ze gelijk in de eerste lijn kon gaan werken en dat de organisatie een grote behandeldienst heeft met veel verschillende disciplines in de eerste lijn. Samenwerken en het verbeteren daarvan is een groot goed bij Pieter van Foreest en zo kwam ook dit project van de grond. Het project heeft meerdere belangrijke verbeteringen teweeggebracht in het zorgpad acute zorgvragen en plaatsing van acute patiënten. Hiervoor was het nodig dat allerlei disciplines van GGZ, ziekenhuis, huisarts en SO, tot zelfs de gemeente, met de neuzen dezelfde kant op kwamen te staan. 

Marieke vindt het mooi dat zij heeft mogen bijdragen aan de inhoudelijke kant van dit project. Door het bespreken van casus vanuit verschillende invalshoeken in een droomscenario hebben ze stappen kunnen zetten om een aantal belangrijke knelpunten in de zorg aan te pakken. De promotie van dit project wordt nog verder uitgewerkt met behulp van video’s.

Klik hier om meer over het project te lezen.

Specialist ouderengeneeskunde Marieke Roest 
Winnaar beste kwaliteitsproject bij afstuderen kaderopleiding 

Thuis heeft Marieke een geweldige echtgenoot en 3 jonge kinderen van 3, 5 en 7 jaar oud. Haar hobby is windsurfen. Zo waait ze uit op de inlandse plassen en overpeinst ze de organisatie van de ouderenzorg. Het is de ambitie van Marieke om verder te leren en ook andere artsen op te leiden in haar mooie vak. Zo hoopt ze uit te dragen wat ze zelf heeft geleerd.

januari 2021