Afstuderen kaderopleiding ouderengeneeskunde 2021

Op 19 november zijn er weer 14 kaderartsen ouderengeneeskunde afgestudeerd. Dit werd op heugelijke wijze gevierd. Dit jaar waren er negen specialisten ouderengeneeskunde in de afstudeergroep. 

De belangstelling voor ouderengeneeskunde is en blijft aanwezig onder artsen. Dit is logischerwijs gekoppeld aan de voorspelde toekomst met veel meer ouderenzorg en meer dementie. Dit vooruitzicht stelt ons voor praktische problemen en ingewikkelde vraagstukken, die een innovatieve en proactieve benadering vragen. De kaderopleiding ouderengeneeskunde hanteert deze benadering en helpt de cursisten de benodigde (persoonlijke) ontwikkeling door te maken. 

Hieronder de groep van trotse afstudeerders 2021. De meeste van hen zijn binnenkort ook te vinden via de Laego-kaart.

Afstudeerders november 2021
Rob van de Ven
winnaar
Beste CAT

De opleiding heeft ondanks lastige onderwijstijden niet aan populariteit ingeboet. Inmiddels heeft Boerhaave alweer tal van aanmeldingen ontvangen voor de nieuwe lichting, die in maart 2022 start. Enthousiasmeer je collega of meld jezelf bij interesse tijdig aan.
Link kaderopleiding ouderengeneeskunde.

Beste CAT

Elk jaar wordt er onder de afstuderende kaderartsen gekeken naar het meest relevante wetenschappelijke artikel. Dit jaar ging deze eer naar Rob van de Ven kaderarts SO. Hij heeft een CAT geschreven over het effect van casemanagement op uitstel van opname in het verpleeghuis. De presentatie van Rob was vlot en de jury was unaniem in haar oordeel dat het onderwerp bijzonder relevant is en een publicatie waardig.

Mariëlle Winters
winnaar
Beste kwaliteitsproject

Beste kwaliteitsproject

Hiernaast werd ook de jaarlijkse strijd om het beste kwaliteitsproject op hoog niveau gevoerd. Met projecten als regionale ingebedde samenwerking tussen huisartsen en SO’s,  de verbetering van kwaliteit en medicatie fouten in de kleinschalige woonvorm, de implementatie van correct afgenomen urines en kweken om voorgeschreven antibiotica terug te dringen. Er was veel om uit te kiezen. Maar er kan maar één de beste zijn.’

Het project van Mariëlle Winters werd gekozen tot beste kwaliteitsproject. Zij ontwikkelde de samenwerking tussen huisarts en multidisciplinair team door tot een prachtig en handzaam implementeerbaar product.

Shanti Brandon

Begeleider kaderopleiding ouderengeneeskunde