De regionale intervisiemiddag op 25 juni; een terugblik

Om bekende redenen kon dit jaar de Laego Tweedaagse in 2021 niet doorgaan. Dat werd door velen van ons ervaren als een groot verlies aan onderling contact en kennisdeling. Om deze reden hebben we ervoor gekozen om hiervoor in de plaats, in de zomer, een alternatief te bieden met een intervisiemiddag op 25 juni. De vorm was hybride; we kwamen op verschillende locaties in de regio bij elkaar en op een paar vaste momenten gingen alle groepen online voor een gezamenlijk programmaonderdeel. Die middag zijn er 14 regionale groepen aangesloten met elk tussen de 4 en 20 kaderartsen. Er waren in totaal een kleine 100 kaderartsen aanwezig!

zaal in conferentiecentrum Woudschoten

Het thema van de dag was: ‘Goed oud worden, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Geef zelf het goede voorbeeld.’ We begonnen na de lunch online met een korte opening door Arno waarna onze gastspreker David van Bodegom het woord kreeg. Hij is schrijver van het boek ‘Oud worden in de praktijk’ en hij maakte ons bewust van hoe onze omgeving onze ongezonde gewoonten stimuleert en hij gaf ons tools voor aanpassingen naar een meer gezondheid stimulerende omgeving. 

Hierna gingen alle groepen in de regio aan de slag om een presentatie te maken over hoe wij als kaderartsen ouderengeneeskunde ons goed voorbereiden op onze oude dag en hoe wij hiermee een voorbeeld kunnen zijn voor anderen. Deze presentaties werden vervolgens weer online landelijk gedeeld. Het resultaat was een vermakelijk geheel, met film, foto’s, tekst, zang en sketches uit alle streken van het land. 

Kort hierna liep het programma af maar in de meeste regio’s is men nog even gezellig blijven zitten om wat na te praten. 

Na afloop hebben we van enkele groepen feedback ontvangen over de middag. Allemaal vonden ze het, net als wij, een geslaagde middag en fijn om elkaar weer te zien! De spreker werd ook goed ontvangen maar jammer genoeg waren er ook collega’s die al bekend waren met de inhoud. De techniek scoorde die middag het laagst; niet alles verliep vlekkeloos en daardoor duurde het wat langer dan de bedoeling was. Men wil toch liever gewoon weer face to face bij elkaar komen. En dat heeft natuurlijk bij ons allemaal de voorkeur! We doen er dan ook alles aan om de tweedaagse 2022 gewoon weer bij Woudschoten te laten plaatsvinden op 13 en 14 januari!  

Hopelijk zien we iedereen daar weer!