RvH prijs 2023

Traditioneel wordt tijdens de tweedaagse de RvH prijs uitgereikt; voluit de Ragnild Vrijaldenhoven Haitsma prijs, vernoemd naar een oud-kaderarts en daarnaast beeldend kunstenaar. Het beeldje behorend bij de prijs is door haar gemaakt.

De prijs gaat naar een kaderarts die zich bijzonder heeft ingezet voor de ouderenzorg. Alle leden kunnen kandidaten nomineren bij het bestuur. De uiteindelijke keuze wordt door het bestuur gemaakt.

Dit jaar overhandigde Marieke Verlaan, de winnaar van vorig jaar, de prijs aan Yvonne Hogewoning-van der Harten. Hoewel Yvonne inmiddels geen praktijkhoudend huisarts meer is, blijft ze onverminderd actief in haar rol als kaderarts in de regio Drechtsteden. Het Regioplan Zorg voor de kwetsbare ouderen van DrechtDokters werd mede door haar ontwikkeld en geïmplementeerd. Speciale aandacht heeft ze voor het bestrijden van ouderenmishandeling en voor oudere migranten waarvoor ze een regionale zorgketen opgericht heeft. Namens Laego is Yvonne actief in de landelijke projectgroep van het STERK (Samen beslissen, met behulp van een online vragenlijst). Ook nam ze deel aan de inspiratieraad voor het nieuwe Kwaliteitskader. Tot slot was ze één van de drijvende krachten in de congrescommissie van de afgelopen Laego tweedaagse.

Yvonne laat zien dat je ook als buitengewoon lid van grote waarde kan zijn voor de ouderenzorg, zowel in je eigen regio als landelijk!