Verslag Laego tweedaagse 20 en 21 april 2012

Het wetenschappelijke programma omvatte veel actuele onderwerpen. Er werd gestart met een prikkelende presentatie over medisch ethische vraagstukken in de dagelijkse huisartsenpraktijk waarna er 3 interactieve workshops volgden over rouw en verlies, zorg voor ouderen met een migratieachtergrond en over ‘roze’ ouderen. Het middagprogramma startte met ‘van onderen’, wat verandert er daar bij het ouder worden en hoe beïnvloedt dit het seksleven en het lichamelijk en sociaal welbevinden. Na een presentatie over de gezondheidszorg voor ouderen in Cuba werd de dag onder het genot van een drankje afgesloten met een swingende salsa les.

Op vrijdag werd er aan de hand van vragen gediscussieerd over de ‘Handreiking kwetsbare ouderen thuis’. De ochtend werd voortgezet met een presentatie van een kok en culinair coach over de smaak van ouderen. Na de pauze een presentatie over probleemgedrag bij ouderen met dementie. De tweedaagse eindigde met muzikaal en komische duo. De foto’s van de tweedaagse zijn te vinden op Haweb.